Residència d'avis d'Àger
Presentació

Presentació

Història

La residència es va construir l’any 1980. L’obertura de la residència no va ser fins a l’agost del 1990. Inicialment, la residència estava autoritzada per a 16 places distribuïdes en 10 habitacions: 6 de les quals dobles i 4 individuals. Des de l’obertura fins l’any 1996, va ser totalment amb places privades i amb subvencions de manteniment del Departament de la Generalitat.

L’any 1996, es va signar conveni entre l’Ajuntament i el Departament, en la que es van aprovar 4 places col·laboradores.

L’any 1997, es va autoritzar per a 18 places, 14 de les quals privades i 4 públiques.

Posteriorment el Departament va autoritzar 22 places d’usuaris, 11 de privades i 11 públiques.

Amb motiu de l’ampliació, l’any 2005, es va autoritzar l’ampliació d’usuaris primer a 31 places i al mateix any es va autoritzar a 34 places (tot i que per espai la màxima disponibilitat és de 33), també es van augmentar les places públiques a 18.

L’any 2016, atès que el Departament tenia moltes sol·licituds de places per dependència, va augmentar de 18 a 20 places públiques.

Actualment hi ha autoritzades 6 places de Centre de dia.

En el moment d’obrir la residència només hi havia una persona que feia tota la feina, posteriorment es va anant ampliant fins al dia d’avui el qual consten 25 treballadores i treballadors, que posteriorment es descriuen.

Qui som?

Aquí a la Mini-Residència d’Avis Vall d’Àger som un equip de treballadores i treballadors format per gerocultores, una bugadera, netejadores, cuineres, treballadora social, infermera, fisioterapeuta i psicòleg/director. El nostre lema és ser una petita família i cuidar els/les residents com si fossin els/les nostres padrins/es (així ens hi referim).

Equip de treballadors/es

L’equip de gerocultores s’encarrega de la higiene i alimentació dels/les padrins/es al llarg de tot el dia tenint cura d’ells i elles en tots els aspectes. El nostre objectiu és cobrir totes les seves necessitats bàsiques fomentant i mantenint la seva autonomia en les activitats de la vida diària, així com respectar els seus desitjos i necessitats.

La bugadera s’encarrega de tenir cura de la roba dels/les residents, així com la neteja de la roba dels/les treballador/es i roba d’ús de la residència.

La infermera s’encarrega de les cures i administrar medicació dels/les residents, tenint cura de l’estat de salut de tots els avis i àvies de la residència i les seves patologies. Ella es coordina amb el metge de la residència i la farmàcia pel benestar dels/les residents.

La treballadora social és l’encarregada d’estar en contacte amb les famílies i informar-les de tot el que involucri els seus familiars. També realitza activitats lúdiques com la lectura del diari, el penjat, estimulació cognitiva i exercicis de memòria… A la vegada es coordina amb el serveis territorials de Benestar i Famílies.

La fisioterapeuta és l’encarregada de mantenir l’estat físic dels/les residents fomentant la mobilitat i tractar el dolor associat a les patologies o l’edat dels/les padrins/es.

El psicòleg s’encarrega de vetllar pel benestar emocional dels/les padrins/es i treballar la seva autoestima. També una de les seves principals funcions és prevenir i mantenir el deteriorament cognitiu associat amb l’edat i patologies pròpies de la vellesa.

El director s’encarrega de la gestió de la residència, així com de les treballadores i el bon funcionament de la mateixa.

Que fem?

Principalment el que fem aquí és vetllar perquè es sentin a gust, segurs/es i totes les seves necessitats cobertes. Treballem amb i pels valors de la convivència, respecte, emocions, escolta activa, família i empatia. Amb ells/es fomentem les relacions interpersonals, participació activa en activitats tant lúdiques com cognitives i el manteniment del benestar dels nostres avis i àvies.

Com treballem?

Aquest és l’horari que seguim a la nostra residència, en aquesta taula s’especifica, per cada treballador/a o grup de treballadors/es, la quantitat de persones que duen a terme la tasca, l’hora en que comencen i acaben i els dies de la setmana que els hi toca, distribuït en torns de matí, de tarda i de nit.

Així ens organitzem:

MATÍTARDANIT
DIRECTOR/PSICÒLEG1 Persona
Horari: 9:00 a 16:30
De dilluns a divendres
1 Persona
Horari: 9:00 a 18:30
Dijous
DUI/RHS1 Persona
Horari: 7:00 a 14:30
De dilluns a divendres
TREBALLADORA SOCIAL1 Persona
Horari: 9:00 a 14:00
Dimarts, dimecres i dijous
1 Persona
Horari: 14:00 a 19:00
Dilluns i divendres
FISIOTERAPEUTA1 Persona
Horari: 9:00 a 14:00
De dilluns a divendres
1 Persona
Horari: 17:00 a 19:00
Dimarts
GEROCULTORES3 Persones
Horari: 7:00 a 14:30
De dilluns a diumenge
2 Persones
Horari: 14:30 a 22:00
1 Persona
Horari: 17:30 a 21:30
De dilluns a diumenge
2 Persones
Horari: 22:00 a 8:00
De dilluns a diumenge
NETEJA1 Persona
Horari: 8:00 a 13:00
1 Persona
Horari: 7:00 a 9:00
De dilluns a diumenge
1 Persona
Horari: 16:00 a 19:00
De dilluns a diumenge
BUGADERIA1 Persona
Horari: 7:00 a 13:15
De dilluns a dissabte
CUINA1 Persona
Horari: 8:00 a 14:00
De dilluns a diumenge
1 Persona
Horari: 17:00 a 20:00
De dilluns a diumenge